Over Ons

Wij zijn uw specialist in hoogwaardige dakwerken en bieden een uitstekende service.

Geschiedenis

Jaren 60-70

Vader Gilbert De Donder was reeds jaren actief in bijberoep voor kleinere werken van gootbekleding, branden van roofing op platformen en herstellingen aan daken.

1983

Zoon Luc De Donder studeert af als bouwkundig tekenaar. Zijn ambities liggen echter niet in het tekenatelier, maar wel om zijn opgedane kennis te gebruiken in de praktijk. Hij werkt dan ook als zelfstandig helper bij zijn vader.

1985

Na avondstudie en het behalen van specialisaties en de nodige attesten wordt bvba Dakwerken De Donder opgericht met zetel in de Lijsterbeslaan te Humbeek. Met een kleine wagen en aanhangwagen worden er kleine opdrachten uitgevoerd.

1990

Aanwerven van eerste personeel, uitbreiden van het wagenpark met een kleine vrachtwagen. Het bouwlandschap veranderd en we bieden het volledige pakket van timmer-zinkwerk-dakbedekking aan om in te spelen op de nieuwbouw markt.

1995

Met ondertussen een team van 5 personen wordt de kleine vrachtwagen vervangen voor een grotere met hijskraan en containersysteem en kunnen we ook renovatie werken uitvoeren. Een nieuwe bestelwagen wordt in dienst genomen en volledig uitgerust met de nodige machines en benodigdheden om de werken vlot te laten verlopen.

2001

Met het bouwen van een loods in de Daalstraat in Beigem hebben we een nieuwe uitvalbasis en worden er ook meer uitdagende projecten aangenomen.

2008

Aankoop van kraanwagen MKG met een bereik van 42m

2012

De derde generatie, kleinzoon Sam De Donder, stapt mee in het verhaal.

Het wagenpark met in totaal 4 bestelwagens en een nieuwe Scania vrachtwagen met kraan van 29m en containersysteem.

2013

Sam behaalt via avondschool zijn diploma Expert Platte Daken.

2019

De pionier van Dakwerken De Donder, Gilbert, is stilletjes van ons heengegaan.

2021

Na 26 jaar dienst maakt onze oudste vrachtwagen plaatsen voor een nieuwe Mercedes Actros.

2024

Regelmatig wordt het personeel bijgeschoold om up-to-date te blijven met de nieuwste technieken en materialen. We beschikken over de nodige infrastructuur aan kraanwagens, eigen containers en stellage om uw project tot in de puntjes te verzorgen. Als nieuwe zaakvoerder wil Sam het bedrijf verder naar de toekomst leiden en dezelfde kwalitatieve service verzekeren.

Het blijft onze grootste prioriteit om kwaliteit af te leveren in zowel herstellingen als kleine en grote opdrachten.
We streven naar een perfecte veilige afwerking van uw project.

Laten we samen aan de slag gaan!